Magnum stworzyło wegańskie wersje swoich lodów

Magnum stworzyło wegańskie wersje swoich lodów

Na razie dostępne będą dwa smaki produktu. Gdzie będzie można je dostać?

W Internecie do tej pory krążyło wiele przepisów, jak w domowych warunkach zrobić wegańskie lody, które będą przypominać legendarne Magnum. W końcu i ta marka zrozumiała, że musi się otworzyć na potrzeby klientów, którzy wyrzucili ze swojej diety krowiego mleko (wcześniej wegańskie lody wprowadził Ben & Jerry's) . W ten sposób powstały dwie wegańskie wersje najpopularniejszych smaków Magnum - Classic i Almond (z migdałami).

Czym zostało w nich zastąpione mleko pochodzenia zwierzęcego? Kremowe wnętrze lodów powstało na bazie izolatu białka pozyskiwanego z grochu, a wierzch stanowi aksamitna wegańska czekolada.

Słodycze zostały zatwierdzone przez Europejski Związek Wegetarian jako produkt spełniający normy wegańskie. Lody wejdą do sklepów jesienią najpierw w Finlandii i w Szwecji. Z niecierpliwością czekamy, aż wejdą także do Polski!

Zobacz też:

“Oddech diabła” – piekielnie ostre lody, przed których zjedzeniem musisz podpisać oświadczenie

Lody o smaku Jägermeistera z energetykiem? To może być hit tego lata

Lody o smaku Prosecco to prawdziwy hit lata

źrodło: designtaxi, tekst: A.R

sznyt tygodnia

najnowsze