Louis Vuitton otwiera swoją pierwszą restaurację

Louis Vuitton otwiera swoją pierwszą restaurację

Pierwsza w historii restauracja domu mody Louis Vuitton pojawi się na ostatnim piętrze czteropoziomowego butiku marki w Osace.

W ciągu dnia zakupy, wieczorem kolacja – taką możliwość będzie oferować już wkrótce japoński, flagowy butik domu mody Louis Vuitton. Już 15 lutego bowiem na ostatnim piętrze czteropoziomowego budynku otwarta zostanie pierwsza w historii restauracja słynnej francuskiej marki o nazwie La Café V, nad którą pieczę będzie trzymał japoński szef kuchni Yosuke Suga.

Na tym samym piętrze znajdzie się także bar – Sugalabo V – dla tych klientów, którzy będą chcieli połączyć popołudniowe zakupy z wieczornym wyjściem, a także rozległy taras z widokiem na miasto.

Wnętrze całego butiku – łącznie z restauracją – zostało zaprojektowane przez architekta Juna Aokiego.

Co więcej, marka Tiffany & Co. – należąca podobnie jak Louis Vuitton do koncernu LVMH – już wkrótce otworzy swoją kolejną kawiarnię Blue Box Café, w której każdy może poczuć się, jak bohater filmu „Śniadanie u Tiffany’ego”. Po Nowym Jorku, Hong Kongu i Szanghaju przyszedł czas na Londyn.

Czyżby więc LVMH stawiało teraz na gastronomię? Wiele wskazuje na to, że tak.

 

ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Surrealistyczny butik Louis Vuitton w Seulu autorstwa Franka Gehry’ego i Petera Marino
Restauracja Gucci otrzymała gwiazdkę Michelin

J.G., LVMH